מאור מאיר-שפריר: 052-8266996
טיפול בתחום זה דורש ניסיון וידע סביב ההשלכות והמורכבות של הפגיעה והטראומה על נפש המטופל או המטופלת. פוסט טראומה ופוסט טראומה מורכבת ומתמשכת, דיסוציאציה/ניתוק, סומטיזציה, אובדן האמון, הפרעות אכילה, התמכרויות, פגיעה עצמית, בושה, אשמה ודיכאון – אלו הם רק חלק מהקשיים שאיתם מתמודד/ת המטופל/ת בתהליך. אצל גברים נוסף רובד של שאלת ה"גבריות" ויכול להיווצר קושי בזהות המגדרית סביב הפגיעה. קיימת התמודדות סביב היכולת לייצר אינטימיות וקרבה, וניכר ששבר הפגיעה משפיע על כל רבדי החיים.
עוד בנושא - טיפול בנפגעות אונס
המפגש בחדר הטיפולים עם נפגעות ונפגעי תקיפה מינית מחייב הבנה, שאירוע טראומתי אחד או אירועים מתמשכים פגעו ואף החריבו נפש. מעשי אלימות של כוח, שנאה, הרס ודיכוי הביאו לפציעה בנפשם של המטופלים והמטופלות. יכול להתקיים מאבק סמוי או גלוי, מודע או שלא מודע, על השליטה. הכאב יבוא לידי ביטוי בבחירות בחיים, ביכולת לפתח קשרים מטיבים ובריאים, ביכולת לקבל החלטות מקדמות, ביכולת לאהוב את עצמכם.
לפעמים מתוך הכאב יש קושי לזהות מצבי סיכון ואז קיים חשש לכניסה למצבים פוגעניים. רבים מנפגעי ונפגעות טראומה מינית יגידו שחייהם כסערה רגשית קשה ומתישה. בנוסף יש צורך להתמודד עם ההשלכות של הפגיעה, כפי שנכתב קודם לכן, ובמקרים מסוימים יש לשלב טיפול בתופעות הנלוות, לרבות הפרעות אכילה, דיסוציאציה, התמכרויות וכיו"ב.
בטיפול חשוב להגיע להבנות לגבי הכוחות, היכולות, להחזיר את האמון והביטחון ובעיקר את השליטה לחיים. טיפול בנפגעות ונפגעי תקיפה מינית הוא מהמורכבים והמאתגרים שיש. התהליך הטיפולי במקרים אלו דורש זמן רב וסבלנות. לפעמים בטיפול תהיה נסיגה מעצם העלאת התכנים המודחקים, דבר אשר יכול ליצור כעס, פחד, חרדה, דיכאון וכיו"ב. החשיבות היא להמשיך לשוחח את הדברים בתוך תהליך הטיפול בצורה מבוקרת ואינטנסיבית, בכדי ליצר תהליכי שינוי ולא נסיגה.