הצורך באישור ובנראות הוא משהו טבעי שקיים אצל רובנו.
כל אחת/ד מאתנו נמדד לפי המראה, סמלי הסטטוס וכיו"ב. אבל מה קורה כאשר אתם לא מתאימים בדיוק לאחת מהקטגוריות החברתיות. מה קורה כאשר אתם מרגישים שאינכם שייכים או שייכות למגזר מסוים, מגדר מסוים, קבוצה מסוימת. ההגדרות כובלות את כולנו ומנסות לנתב את מסלול חיינו לנתיבים "בטוחים", נתיבים מוכרים, שאינם מאיימים על הסדר החברתי.
אני פוגשת בקליניקה גברים ונשים, צעירים וצעירות, שמביעים את התסכול מהקיבעון החברתי, מהקושי להיות אחרת או אחר. חלקם/ן לא רוצים/ות לבחור בנתיב מסוים. הם רוצים שהות לבדוק, לחקור ואולי ליצר משהו שמתאים להם/ן. משהו חדש, "אפור". בחברה שמעוניינת בתוצרים ורוצה הגדרות ברורות, הדבר ה"אחר" נתפס כבלתי נסבל. המשמעות היא שאותם אנשים, שמכל מיני סיבות ונסיבות חיים בוחרים/ות אחרת, סובלים ממכבש לחצים נפשיים עצום.
זאת יכולה להיות האישה שבוחרת לחיות ללא בן זוג או בת זוג. זה יכול להיות הגבר שרוצה להיות אב נוכח ולא המפרנס העיקרי. אלה יכולים להיות האישה או הגבר שלא רוצים להביא ילדים. זה יכול להיות האחד או האחת שלא רוצים להגדיר את עצמם בהגדרות של מגדר ומיניות קונבנציונליים. אלה יכולים להיות בני הזוג שמקיימים מערכות יחסים נוספות במקביל ועוד. מגוון אפשרויות ומרחבים שמערערים את ההגמוניה ההטרונורמטיבית.
הקושי של אותם נשים וגברים נובע פעמים רבות מתגובות החברה וחוסר הסובלנות לבחירות. בחירות אלו מערערות סדרים "נורמליים" ולכן הם/ן חשופים/ות לאמירות פוגעניות, אלימות, שיפוטיות ועד נידוי חברתי. אני שומעת מטופלים ומטופלות מדברים על השאלות הבלתי פוסקות, על הבחירות בחייהם, על הצורך לספק הסברים ועל הקושי למצוא שקט.
איפה עובר הגבול בין התעניינות לחודרנות ?
בטיפול אני עוזרת למטופלים להבין את הייחודיות שלהם/ן, לקבל אותה ולאהוב אותה וללמוד להתמודד מול מכבש הלחצים החברתיים. בל נטעה – לא מדובר בתהליך פשוט, אך זהו תהליך של ניצחון האינדיבידואליות, הייחודיות והשונות.
לפרטים נוספים – ניתן לפנות לטלפון 052-8266996